Overstappen van zorgverzekeraar? Dat is helemaal niet lastig!

Health  /   - 

Toevallig kreeg ik gisteren weer een berichtje van mijn moeder: ‘Lieverd, bij welke zorgverzekeraar zit je? Ben je nog tevreden? Als je wilt, kun je voor 1 januari weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar hè?’. Bijna 30 of niet, ik blijf het fijn vinden als mijn moeder me daar even aan helpt herinneren. Ik vergeet het al snel. En je wilt toch de beste deal voor jezelf. Zowel qua kosten, maar ook qua dekking. Toch vind ik het altijd een beetje een dingetje, dat overstappen. Gaat het allemaal wel goed? Ben ik dan nog wel goed verzekerd? Niet dubbel en zo? En is dat eigen risico wel overal het zelfde? Dat soort vragen heb ik dan, die mij er bijna van weerhouden de boel uit te zoeken en te veranderen.

Zorgverzekeraar Anderzorg laat met deze korte video’s zien dat overstappen helemaal niet moeilijk is. Aan de hand van een aantal korte, leuke filmpjes beantwoorden zij de vragen waar de meeste jongeren mee zitten. Ik loop de vragen én antwoorden met je langs en zal er een paar video’s bij plaatsen.

Hoe werkt het overstappen?

Als je je voor 1 januari aanmeldt op Anderzorg.nl, zet Anderzorg je huidige zorgverzekering stop.

Wat gebeurt er als ik ben overgestapt van zorgverzekeraar naar Anderzorg?

Anderzorg regelt alles, je hoeft zelf niks te doen. Zodra je bent ingeschreven op de site voor 1 januari, ben je verzekerd en regelen zij de overstap.

Hoe kun je declareren?

Heel eenvoudig via de app of de website Anderzorg.nl.

Wanneer moet ik eigen risico betalen?

Kan ik ook bij mijn tandarts en dokter om de hoek terecht?

Ja hoor, je kunt bij Anderzorg bij elke tandarts en dokter in Nederland terecht.

Waarvoor moet je je verzekeren?

Hoe zit het met mijn verzekering als ik op reis ben?

Als je veel buiten Europa reist, is het wel verstandig om werelddekking af te sluiten. Anderzorg heeft daar een aparte module voor. Als je dan in het buitenland in het ziekenhuis belandt, ben je verzekerd voor de eventuele extra kosten.

Ga jij dit jaar overstappen van zorgverzekeraar? Wat zijn de twijfels of vragen waar je tegen aan loopt? Laat het weten in de comments! Xxx Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Als je een reisverzekering hebt, dekt die ook al de meeste zorgkosten in het buitenland. Wel even opletten of hij ook buiten Europa dekt. Handig om dat even naast elkaar te leggen bij je zorgverzekering. Zonde als je dubbel verzekerd bent.