VEGAN eetdagboek van vegan queen Sanne van Living The Green Life!

Eetdagboek, Food  /   - 

Je hebt haar heerlijke vegan gastblog recepten vast wel eens voorbij zien komen op ILH! Sanne schrijft namelijk voor haar eigen blog livingthegreenlife.nl maar is ze komt regelmatig tevoorschijn op ILH om haar vegan receptjes met ons te delen. Ze is zelf bijna altijd wel in de keuken te vinden en dat verklaart ook de heerlijke recepten die we keer op keer voorgeschoteld krijgen. Ben je ook zo benieuwd wat Sanne zelf allemaal eet? Je leest het in haar persoonlijke vegan eetdagboek!

Sanne: “Ik ben Sanne van Rooij, 27 jaar oud en ik ben gek op lekker, gezond en vooral vegan eten! Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja… stiekem wel! 99% van mijn vrije tijd ben ik bezig met eten: koken, recepten bedenken, gezonde restaurantjes bezoeken of struinen over biologische markten. Blijer kan je me niet maken! Eind 2015 ben ik begonnen met het fotograferen van mijn recepten en dit te posten op instagram (@beautyblends). Ongelofelijk hoeveel leuke reacties ik daarop kreeg! Nu, 1,5 jaar later heb ik in totaal 140.000 te gekke, enthousiaste volgers. Tijd voor meer dacht ik een jaar geleden. Toen ben ik mijn blog livingthegreenlife.nl gestart waar ik met heel veel plezier vertel over plantaardige voeding en een vegan lifestyle. Oh en ook leuk om te weten, 1 september ligt mijn eerste kookboek in de winkels!”

Vegan eetdagboek Sanne

Maandag

  • Maandag ochtend begin ik de week fris en fruitig met een groot bord met fruit, wat soyayoghurt en een flinke hand moerbeien (nieuwe verslaving!). Ik wilde het eerst allemaal in de blender doen maar dit vult beter. Verder drink ik 3 mokken gemberthee voordat ik op pad ga.  eetdagboek Sanne
  • Tussendoor pak ik 3 energy balletjes die ik in het weekend heb gemaakt van dadels, noten, kokos, chiazaad en cacao. Daarna ook nog een handje pompoenpitten en drink ik 1 pak kokoswater.
  • Als lunch eet ik wat curry van de dag ervoor. Een lekkere mix van pompoen, quinoa, kikkererwten, spinazie, paprika en sperziebonen. Verder gooi ik er nog wat extra groente door. Omdat ik hem op kantoor niet kan opwarmen eet ik hem koud. Niks mis mee!
  • Om vier uur neem ik een flink stuk rauwe chocola en een hand noten. Ik ben gek op chocola van Lovechock en Ombar en drink er twee koppen muntthee bij.
  • En ’s avonds maak ik mijn favoriete nasi die ik maak van een enorme berg gewokte groente, vegan kipstukjes, tofu, rijst en zelfgemaakte pindasaus.       eetdagboek Sanne
  • Een toetje mis ik nooit! Vandaag was dat een groot stuk zelfgemaakte appelcake. Gister gemaakt, nu al op! 

Dinsdag

  • Ik begin de dag met een grote groene smoothie: een mix van banaan, spinazie, boerenkool, gember, pompoenpitten munt en spirulina. Met deze achter de kiezen drink ik nog snel een kopje gemberthee en spring ik in de auto. De smoothie heeft nog niet genoeg gevuld dus er gaan ook nog twee energyballs in.
  • Tussendoor neem ik nog wat fruit, gedroogd fruit en een handje noten plus twee glazen kokoswater.
  • Er was nog een beetje nasi over dus die heb ik mee in een bakje. Ik eet altijd veel ’s middags dus smeer ook nog twee boterhammen met hummus en groentespread.
  • Het is een drukke dag dus ben zomaar mijn snack tussendoor vergeten. Als ik langs the Cold Pressed Juicery rij, ren ik snel even naar binnen voor mijn favoriete smoothie, the shi*t. Zo, dat houdt mijn sweet tooth wel weer even onder controle!
  • Snel naar huis om eten te maken. Vandaag wordt het een Mexicaanse bonenschotel die ik al een tijd in mijn hoofd heb. Lekker met zwarte bonen, tomaten, mais, avocado, spinazie, bleekselderij, quinoa en taco chips. eetdagboek Sanne
  • Toetje? Een stuk snickers taart die ik nog in de vriezer vond! eetdagboek Sanne

Woensdag

  • Ik ben vroeg wakker dus tijd om mijn favoriete havermout te maken! Ik kook de havermout met water, voeg daarna melk toe en laat dan bessen, appel en gedroogd fruit warm worden in de pan. Ik mix het door elkaar en garneer daarna met cacaonibs, hennepzaad en kaneel.
  • Tussendoor neem ik wat gedroogd fruit (abrikoos en mango) en drink ik 3 bekers kurkuma thee.
  • ‘s Middag heb ik een lunch afspraak met Karlijn en besluiten we bij de nieuwe Vinnies te gaan zitten. Ik ben gek op de ‘warm beluga lentil salad’. Deze salade wordt gemaakt van knolselderij, oesterzwammen en hazelnoten. Verder bestellen we ook de broodjes met pompoenhummus, avocado, lijnzaad en pompoenpitten. Hier drinken we de sapjes van Sapje bij, een glas gemberthee en flink wat water.
  • Op de weg terug naar kantoor haal ik als snack even twee smoothiebowls bij Klaever op de rozengracht. Die kunnen mooi op de foto voor Instagram! eetdagboek Sanne
  • Avondeten zijn makkelijke groentenpannenkoekjes met vegan kaas en een flinke salade. Daar drink ik nog twee glazen water bij. Geen tijd voor een toetje helaas want ik heb daarna nog twee afspraken.

Donderdag

  • Omdat ik weet dat ik erg vroeg op pad moest, heb ik gisteravond al een chiapudding in de koelkast gezet. Hier gooi ik wat vers fruit bij en eet hem op in de auto. Daarna giet ik nog een halve liter groen sap naar binnen met flink wat gember en ben meteen wakker! eetdagboek Sanne
  • Tussendoor eet ik een stukje banaanbrood en drink ik twee glazen water.
  • ’s Middags ren ik even langs de appie voor wat ingrediënten in mijn salade. Ik loop de winkel uit met gegrilde groente, geraspte bietjes, veldsla, hummus, avocado, pompoenblokjes en groentefalafel. Die laatste twee leg ik even onder de gril op kantoor. Daar drink ik kokoswater bij en een grote beker gemberthee
  • Ik snack nog op wat rauwe wortel, komkommer en pastinaak, uiteraard met hummus!
  • Avondeten is een heerlijke kikkererwten curry geworden met rijst. Een van mijn favorieten! We eten hem minstens 1x per week. vegan eetdagboek Sanne
  • Toetje is banaan, havermout, cacaonibs, rood fruit en kaneel uit de oven.

Vrijdag

  • ’s Ochtends heb ik twee persevents en daar ontbijt ik ook. We krijgen bakjes kokosyoghurt met granola, chia pudding, acai bowls, havermoutkoekjes en verse sapjes. Ik zit BOMvol en hoef niks meer te eten tot de lunch.
  • Tijdens de lunch heb ik ook nog niet echt trek maar neem toch drie boekweitwafels met groentespread, spinazie en kiemen.
  • Om vier uur heb ik weer flinke trek en besluit met een vriendinnetje het weekend te vieren bij Meatless District (Amsterdam). We delen een broodje met zoete aardappelpuree, een salade en de vegan kroketten! vegan eetdagboek Sanne
  • s’Avonds maak ik nog een snel soepje van zoete aardappel en kikkererwtencroutons en trakteer mezelf daarna op een enorme bak zelfgemaakte popcorn. vegan eetdagboek Sanne

Wat vind jij van het vegan eetdagboek van Sanne? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Sterre & Sanne

Geef een reactie

3 reacties