Review: Chlorella en Spirulina tabletten

Food, Health  /   - 

Spirulina en chlorella zijn beide algen soorten (zoet water) en bestempeld tot superfoods. Eerder schreef ik al een blogpost over spirulina maar ik was er nog niet aan toegekomen om dit zelf te testen. Om een oordeel over een superfood te vellen, moet je het toch een tijdje gebruiken. Ik vind het niet nodig om 5 verschillende superfoods door mijn smoothie te doen. En als je elke dag afwisselt, weet je ook niet wat er nou daadwerkelijk werkt en waardoor je je beter voelt. Toen het Superfood Centre in Amsterdam mij aanbood om chlorella en spirulina-in-één in tablet vorm te testen, vond ik dat dan ook een top plan. Ik hoorde namelijk van anderen dat chlorella en spirulina niet echt bekend staan om hun goede smaak. En zo proef je de typische smaak van deze superfoods dus niet en heb ik geen gedoe met te veel ingrediënten in mijn smoothie. Ideaal! Chlorella en spirulina tabletten Ik testte om precies te zijn Premium chlorella+CGF+spirulina tabletten. Op de verpakking staat dat ik 15 tabletten per dag voor een maaltijd moet innemen. Vijftien!? Behoorlijk wat als je het mij vraagt, zelfs al zijn de tabletjes vrij klein. Ik verdenk de verpakking van een typefout. Dus ik ga terug naar het Superfood Centre en vraag of dit klopt. En ja wel. Het klopt. Geen typefout, dus slikken maar! Zoals ik al aangaf zijn het echt kleine tabletjes en kun je ze makkelijk in 1 à 2 keer achterover gooien met wat water.

De voordelen van chlorella en spirulina tabletten

Beide superfoods zijn zoetwater algen en zijn min of meer een detox-supplement. Hun belangrijkste functie is namelijk het ontgiften en reinigen van het lichaam. Maar er is meer! Alle voordelen voor je op een rijtje:

 • Ontgifting/detox van je lichaam
 • Beauty food; door reinigend effect krijg je een stralende huid
 • Stimuleert spierherstel, -groei en –definitie en je wordt flexibeler
 • Krachtiger immuunsysteem
 • Goed voor de spijsvertering
 • Lever gaat beter functioneren (mede doordat het schoner is)
 • Bevat natuurlijke eiwitten (een aanrader voor vegetariërs!)
 • Frissere adem (door de chlorella)

Voor de details over spirulina, kun je het beste deze blogpost lezen. Chlorella en spirulina tabletten

Een hele lijst met fijne voordelen zoals je ziet! Ik slik de tabletten nu ongeveer maand. Ik vind het lastig om er nu al een oordeel over te geven. Ik voel me goed, fit en actief. Dat zeker. Maar ik weet natuurlijk niet hoe het was geweest als ik ze niet had genomen. Wel merkte ik dat mijn spijsvertering beter werkte dan anders. Dus dat is in elk geval fijn! Ik weet wel dat ik dit voorlopig blijf gebruiken. De voordelen van deze supplementen zijn echt heel bijzonder, zoals je hierboven kon lezen. En ik vind deze superfoods in tabletvorm veel handiger dan in poedervorm.

Je kunt de Premium chlorella+CGF+spirulina tabletten bij Superfood Centre Amsterdam kopen.

Geef een reactie

18 reacties

 1. Ik ben deze tabletjes nu een paar dagen aan het proberen en vanaf de eerste dag reageer ik al heel heftig. Ik begon al met 15 tabletjes en na een uurtje begon ik me enorm ziek te voelen en te zweten. De rest van de dag super gejaagd gevoel en had ik tot 5uur s’nachts wakker gelegen..Sinds dien ben ik verder gegaan met 10 tabletjes per dag (verspreid over de dag). Dat gaat wel een stuk beter. Ik voel die ontgiftings verschijnselen heel erg denk ik, maar het doet dus wel wat goeds voor me.

  1. Goed om te horen dat je het wel als ‘goed’ ervaart. Ik denk inderdaad ook dat het heftige ontgiftingsverschijnselen zijn. Sommige mensen hebben hier meer last van dan een ander. Succes in elk geval!

 2. ben ook bezig maar reageer er heel heftig op spier pijn maar wel fitter denk gewoon even stoppen en met een tablet per dag opbouwen is wel een teken dat het niet goed zit met mn lichaam ga wel door

 3. Hoi Daisy,
  Dank voor je uitgebreide review. Kun je aangeven wat de prijs is van dit product? Op de website van Superfood Centre staan geen prijzen.
  Alvast bedankt!!
  Marc.

 4. Je blog ontdekt en lees er graag op. Een hoop waardevolle info. Vandaag ook maar eens begonnen met de tabletten. De reinigende werking sprak mij erg aan.

 5. Ik heb een maand spirulina tabletten geslikt en nu is mijn pot leeg. Ik ga geen nieuwe tabletten aanschaffen want ik heb er eerlijk gezegd niets van gemerkt. Dus hou het voorlopig gewoon bij mijn andere superfoofds.

  1. Hi Abigail, het is inderdaad lastig om echt te zeggen wat je merkt van de spirulina tabletten, zeker op zo’n korte termijn. Ik vind dat ook lastig. je weet natuurlijk niet hoe je je gevoeld zou hebben als je ze niet hebt genomen. Ik begrijp je dus wel. Ik ga er wel nog wat langer mee door om te kijken of ik dan meer effecten merk. Groetjes, Daisy

    1. Hoi Stefanie en Gerben,
     Na er nog eens goed in gedoken te zijn, kan ik zeggen dat beide superfoods zoetwater algen zijn. Dit staat nu juist in het artikel.
     groetjes,
     Daisy