Recept The Green Kitchen: Midden-Oosterse wraps met zoete aardappel

Food, Recepten  /   - 

Misschien heb je hem al wel voorbij zien komen: het nieuwe en prachtige kookboek The Green Kitchen at Home, van de Zweedse blog The Green Kitchen. Wat een plaatje(s)! En vooral, wat een lekkere en gezonde recepten. Van dit soort nieuwe boeken, worden wij bij ILH natuurlijk heel vrolijk, dat begrijp je wel. The Green Kitchen at Home is al weer hun 4e kookboek. Het is een dik kookboek met meer dan 100 supergezonde, overheerlijke, vegetarische recepten voor iedere dag. Negentig procent van de recepten is glutenvrij; een deel is ook geschikt voor veganisten. Recepten voor de ochtend, middag en avond, voor picknicks en etentjes, hapjes, drankjes, toetjes. Oftewel, een boek dat voor iedereen te gebruiken is. Verder geven de Zweedse David en Luise,  de auteurs van het boek, een kijkje in hun eigen leven. Ze vertellen over hun moestuin, de reizen die ze maken en de grote eettafel waar ze aan eten. Wanneer je hun recepten maakt, voel je je alsof je bij hen in de keuken staat. Een boek dat zeker een plekje verdient in jouw keuken! Om alvast even wat voor te proeven, delen we in deze blog een receptje uit het boek.

Recept: Midden-Oosterse wraps  met zoete aardappel

“We zijn niet opgegroeid met zoete aardappels; pas de laatste tien jaar is deze groente behoorlijk populair geworden in Scandinavië. Inmiddels hebben we de schade ruim ingehaald. Bijna wekelijks maken we zoete aardappel klaar in de oven. We gebruiken ze in allerlei soorten gerechten – in salades met gekookte linzen als snelle, vullende maaltijd, in mayosandwiches en in wraps als deze. Het gekookte ei geeft wat extra vulling. De dadels, granaatappel en feta voegen extra smaken toe en de sla en komkommer houden het licht en fris”, aldus David en Luise. wraps met zoete aardappel, The green kitchen, kookboek, recept

Ingrediënten wraps  met zoete aardappel

  • 1 kleine zoete aardappel
  • ½ tl gemalen komijn
  • ¼ tl kurkuma
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • ½ tl zeezout
  • ¼ tl versgemalen zwarte peper
  • 2 volkoren of boekweittortilla’s of platbroden
  • 2 handjes gemengde sla
  • 10 plakjes komkommer
  • 2 scharreleieren, hardgekookt, gepeld, in vieren
  • 2 zachte dadels, pit verwijderd, in dunne plakjes
  • 40 g feta,
  • verkruimeld pitjes van ¼ granaatappel
  • 2 el tahin zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding wraps  met zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was en droog de zoete aardappel en snijd met schil en al in plakjes van 5 mm dik.
  3. Leg ze in een schaal en voeg de specerijen, zout, peper en olie toe en schep om tot alles goed gemengd is.
  4. Leg de zoete aardappel in een enkele laag op de bakplaat en bak 20­-30 minuten tot de plakjes zacht en goudkleurig zijn en knapperige randjes hebben. Keer ze halverwege om zodat ze gelijkmatig garen. Haal uit de oven en zet weg.
  5. Verwarm de tortilla’s een paar minuten in de oven en leg ze op een snijplank.
  6. Vul de tortilla’s: maak in het midden een strook van de sla, zoete aardappel, komkommer, eieren, dadels en feta en strooi er wat granaatappelpitjes over. Besprenkel met tahin en wat zout en peper. 7. Vouw de onderkant van de tortilla over de vulling, vouw de zijkanten voorzichtig dicht, rol op en geniet!

EETSMAKELIJK!

Het boek morgen in huis hebben? Hij is hier te bestellen voor €24,95.

The green kitchen at home

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *