Gepofte quinoa ontbijt – review & recept

Food, Recepten  /   - 

Quinoa is inmiddels aardig bekend aan het raken. Vooral bij het avondeten in plaats van bijvoorbeeld rijst of couscous. Maar je kunt er nog zo veel meer mee! Zo is het ook heel erg geschikt als ontbijt. Wist ik niet! Je kunt quinoa koken en dit warm of koud met fruit eten bij je ontbijt. Maar een andere mogelijkheid is gepofte quinoa. Onlangs at ik dit bij een chique ontbijtje bij een event van mijn werk. Ik kreeg een glaasje met yoghurt, cranberry’s en wat gepofte quinoa. Wat een goede combi! Vooral de crispy bite van de gepofte quinoa vond ik mega lekker. Nieuwe missie: op zoek naar gepofte quinoa! Zo kwam ik er achter dat NatureCrops het in haar assortiment heeft. Leuk! Let’s put it to the test!

Op de site van NatureCrops vond ik een recept dat mij heerlijk leek: Sojayoghurt met gepofte quinoa, seizoensfruit en honing. Klinkt goed, niet dan!? Zaterdagochtend vroeg naar de suup, alle ingrediënten gehaald en proberen maar!

Ingrediënten gepofte quinoa ontbijt

  • Soja yoghurt
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Honing
  • Munt (optioneel)
  • Gepofte quinoa

Bereidingswijze gepofte quinoa ontbijt

In deze fotocollage zie je hoe ik het quinoa ontbijtje van sojayoghurt, gepofte quinoa, seizoensfruit en honing heb gemaakt. Simpeler dan dit wordt het niet… 🙂

Gepofte quinoa ontbijt stappen
•Meng de soja yoghurt in een schaaltje met het fruit en de honing.
•Voeg als laatste een handje gepofte quinoa toe

Voor het seizoensfruit koos ik voor frambozen en blauwe bessen. Maar kies vooral uit wat jij lekker vindt! De munt heb ik achterwege gelaten. Ik vond het takje wat zielig in mijn schaaltje staan voor de foto. En echt een toevoeging, zo’n blad door je ontbijt, was het nou ook weer niet…

Mijn mening over gepofte quinoa

Ik vond het echt een waanzinnig lekker ontbijt. Deze gepofte quinoa van NatureCrops was -zoals ik al dacht- net zo lekker als die ik eerder had geproefd. Gepofte quinoa is heel licht en luchtig, maar geeft toch een extra bite aan je yoghurt. Daarnaast voeg je zo ook de waanzinnig gezonde eigenschappen van super food quinoa toe aan je ontbijt. Door een handje quinoa toe te voegen, creëer je dus echt een power ontbijtje waar je wel een paar uur op kan teren. Ook de soja yoghurt was voor mij nieuw en ook dit beviel mij erg goed! Het is heel vol van smaak, maar toch erg gezond. I like!

Richtlijn voedingswaarde van dit quinoa ontbijt

  • 248 kcal Gepofte quinoa NatureCrops
  • 46 koolhydraten (g)
  • 7 eiwit (g)
  • 3 vet (g)
  • 3 voedingsvezels (g)

Deze gepofte quinoa van NatureCrops is hier online te koop voor maar €1,99 per zak van 75 gram. Omdat het zo licht is, doe je er ook best lang mee.

Heb jij wel eens gepofte quinoa gegeten? En wat vond je ervan? Ik ben weer benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties

  1. Ik eet het ook geregeld bij mijn ontbijt! Jummie! Kwark, fruit, raw chocolate en quinoa.. een cadeautje om de dag mee te beginnen! Ook lekker om met hrle oure chocolade te overgieten.. home made ” chocolate rice” bars! Delicious x

  2. Pas net je blog ontdekt, super leuk! Veel nieuwe ideetjes. Verkopen ze de gepofte quinoa echt bij de Jumbo? 😀 Dan ga ik er NU naartoe haha.

    1. Hey Kira,
      Geen idee hoe je dit zelf poft. Ik gebruik altijd die van NatureCrops. Deze kun je online kopen of bij de Jumbo en de Tuinen.
      gr. Daisy

  3. Ik eet elke ochtend. Quinoa voorgekookt.
    Wat water erover, kaneel, rozijnen, noten/pitten, lijnzaad en ’n halve appel.
    GENIE-TEN!!!
    Maar ik ga dit ook eens proberen!

  4. Hi! Ik ben geen ontbijter, maar dit lijkt me lekker! Quinoa kan je ook zelf poffen in een droge koekenpan. En let svp op met je keuze sojaproducten.. Vaak zit er maar 5 procent soja in dan mag het al een sojaproduct worden genoemd 🙁
    Tnx voor het recept!

    1. Ja klopt, heb je gelijk in! Ik eet maar heel weinig soja producten. Voor het gemak koop ik ze wel eens bij de normale supermarkt van Alpro Soya. Maar als dat 1 pak per maand is, is het veel. Thanks voor je oplettendheid!

  5. Ik eet het al jaren gepoft, ik weet wat je bedoelt met “waanzinnig lekker” 😉 Gooi het ook een keertje door je vertrouwde muesli of cornflakes ofzo, dat maakt het lichter én zorgt voor een nootachtige smaak. Ik gebruik het ook om een sojapuddinkje mee te garneren, mooi en geeft het zoete meer diepte.
    Probeer zeker ook een keer de vlokken ipv gepoft: heerlijk ipv havermoutpap!

    liefs

    1. Hi Kristien,
      Thanks voor de vlokken tip! Er staat inmiddels een pak van NatureCrops in mijn kast om eens goed te testen. Ben heel benieuwd. Binnenkort zal ik daar ook review over plaatsen.

      Groetjes!
      Daisy