Eetdagboek van Jelmer de Boer

Eetdagboek, Food  /   - 

Het was niet makkelijk, maar de aanhouder wint: Jelmer de Boer regelen. Ach ja, zijn eetdagboek dus. Jelmer kan ik denk ik het beste omschrijven als de enige mannelijke #fitgirl van Nederland. Zijn grappige, maar minstens net zo kritische blogs, vind ik (meestal) enorm vermakelijk. You hate it or love it. Hoewel je denkt dat deze man (hij is OOK al 30) soms alleen maar onzin uitkraamt  zit er in elke blog een hele duidelijke boodschap. En die combi, kritisch & grappig, vind ik knap – bijna net zo knap als Jelmer zichzelf vindt. Ken je hem niet, google hem dan even. Of bezoekt het Elle Girl forum – genoeg over hem geschreven. Of volg hem op Insta of Snapchat. Is leuk 🙂

[Zwart wit Jelmer de Boer: Joyce Bongers]

Jelmer de Boer: Je hebt van die mensen die alle diëten, sporten, strategieën en lifehacks proberen en waarbij niets lukt. En ik ben die gast die alles probeert én waarbij álles lukt.

I feel sorry for ya. Maar luister nou naar mij.

Ik begon al meer dan tien jaar geleden met fitness en begon toen met eiwitshakes drinken, brinta eten en ’s avonds voor het slapen gaan een paar boterhammen met pindakaas eten. De Hoogeveense strategie. Die werkte gewoon. Werd ik heel erg gespierd van.

Toen ik ging studeren, genoot ik met mate van het culinaire studentenleven dat bestaat uit bier en pizza en vulde ik dat aan met bezoekjes aan de gym en hier en daar wat verstandige eiwitrijke keuzes. En vooral alles met mate. Dat werkte ook. Was nog steeds knap en sexy.

Omdat ik zo knap en sexy was kreeg ik eindelijk een vriendinnetje en zij was één van de weinige mensen die daadwerkelijk niet tegen gluten en zuivel kan. Ik probeerde me daarin in te leven en werd zo’n persoon die bijna geen gluten en zuivel at en zoveel mogelijk bezoekjes aan de markt bracht. Niet om gefrituurde vis te kopen, maar zoveel fruit en groente in plastic tasjes te stoppen als mijn vingers konden verdragen. En ik dacht opeens dat hardlopen leuk was. Ook dat werkte voor me. Ik bleef knap en sexy.

Door die enorme interesse in voeding en m’n nog steeds regelmatige bezoekjes aan de gym, besloot ik te gaan werken als personal trainer. Ik dacht toen dat ik er verstand van had en wilde dat aan anderen duidelijk maken. En daar veel te veel geld voor vragen. Ik ging werken in een gym en had zelfs in de maanden sapril en saptember een sapbar in die gym. Ik was van mening dat groente- en fruitsapjes goed voor je waren. Intussen ontdekte ik het wonder dat Kinder Bueno heet. Werkte ook prima. Alles met mate. Nog steeds knap en sexy.

Ik ging zelfs een maand vegan. Werkte ook.

Nee grapje.

Maar naarmate ik meer ging proberen en meer ging lezen, ontdekte ik dat ik helemaal geen goede personal trainer was (vergeleken bij mensen die er echt verstand van hebben) en dat alle extremen onzinnig zijn. Behalve soms.

Everything in moderation, including moderation.

En toen onstond jelmerdeboer.nl. Eerst nog met eiwitrijke receptjes en vragen en bijdehante antwoorden, maar steeds meer kritisch-analytische (en nog steeds bijdehante) overpeinzingen. En taartrecepten.

Ja, en daar ben ik nu.

Nu eet ik taart en heb ik nog steeds een sixpack.

Het werkt allemaal. Kijk maar:

Eetdagboek Jelmer de Boer

Maandag

  • Ik ontbijt niet want ik vind dat één van de beste manieren om calorieën te beperken. Ik geef ’s ochtends een presentatie, neem een zwartebonenbrownie (vies) en ga daarna aan het werk.
  • M’n lunch is een schaal kwark met Cookies & Cream cruesli.
  • In de middag neem ik nog een Roti DoorMeal en laat de zoete aardappel liggen want die vind ik niet lekker.  eetdagboek Jelmer de Boer
  • De gym is IN m’n werk, dus ik pak m’n training even mee.
  • Voordat ik naar huis ga eet ik een softijsje mét spikkels.
  • Thuis neem ik een vegetarische salade. Ik weet ook niet waarom. Ik neem ook twee glazen wijn omdat ik mezelf een volwassen levensgenieter vind. eetdagboek Jelmer de Boer

Dinsdag

  • Ik heb afgesproken bij het CitizenM hotel om met een collega wat uit te werken. Van een ontbijt is tot half twaalf geen sprake, want het enige wat ik neem zijn twee cappuccino’s en de koekjes die erbij geserveerd worden. De eerste maaltijd is een intens grote blueberrymuffin. Niet heel lekker. Zonde van de calorieën.
  • In de middag kom ik op kantoor en neem ik natuurlijk weer een DoorMeal. Vervolgens neem ik een tweede lunch tijdens een meeting bij de Hangar in Amsterdam-Noord. Beste steak tartaar ooit. Komt vast door de mayo-achtige saus. eetdagboek Jelmer de Boer
  • Voor m’n training neem ik even een half litertje water, want ik was even vergeten te hydrateren vandaag.
  • Wat ik ’s avonds eet, weet ik niet meer aangezien ik dit dagboek achteraf typ en het niet heb opgeschreven. Het is ongetwijfeld iets voedzaams. Of een truffelburger en cheddarfrites. Geen idee.

Woensdag

  • Ik begin de dag met een boekbespreking. De enige reden waarom ik van deze week m’n eetdagboek beschrijf voor I Love Health, is natuurlijk dat ik hier kan pluggen dat mijn boek Eet Taart, Krijg Een Sixpack op 7 september uitkomt. Tijdens deze meeting eet ik wederom niks, behalve de koekjes naast m’n cappuccino.
  • Die middag ben ik weer op kantoor in meetings, en neem ik een bijzonder goed hangopje in de DoorMealkeuken. Dit is trouwens géén schaamteloze plug, maar ik eet echt bijna iedere dag DoorMeal omdat ik tijd m’n belangrijkste valuta vind. eetdagboek Jelmer de Boer
  • Ik moet iets eerder weg omdat ik de lancering van de nieuwste VanMoof fiets ga bijwonen. Gelukkig zijn daar hamburgers. En wijn. Maar ik moet nog rijden dus ik neem een gemberlimonadetje. En die eerder genoemde hamburger. eetdagboek Jelmer de Boer
  • Als ik thuis ben neem ik nog kwark met de nog eerder genoemde Cookies & Cream cruesli. eetdagboek Jelmer de Boer

Donderdag

  • M’n ontbijt is een appel terwijl ik van Utrecht naar Amsterdam rij. En waar ik appel zei, bedoel ik natuurlijk een appel en een halve zak Maltesers die nog in de auto lagen, gesmolten waren en nu weer hard zijn geworden.
  • Tijdens de eerste meeting van de dag eet ik een DoorMeal, geef ik iedereen een high five en ga ik naar het Westerpark waar The Next Web Conference is begonnen. Daar, tijdens een van de talks, begint m’n maag aardig te rommelen. Gelukkig is de lunch om de hoek: een glas cola light met een verdrietig broodje met kipfilet. Kan ik zelf beter. eetdagboek Jelmer de Boer
  • Ik verlaat de Conference wat vroeg omdat ik snel wat moet eten, een slecht gelukte Caesarsalade van de Jumbo, want ik ga naar Rotterdam voor RedBull Culture Clash, dat wordt georganiseerd door m’n op één na beste vriend Ron. Awesome. eetdagboek Jelmer de Boer
  • Ik stuiter door de Wodka met Red Bull Zero en besluit de avond met een bijzonder goed gelukt patatje saté die bijzonder slecht gefotografeerd wordt. Geef de schuld maar aan de alcohol en het slechte licht. eetdagboek Jelmer de Boer

Vrijdag

  • Ik slaap kort want ik heb ’s ochtends vroeg afgesproken met m’n psycholoog bij Louie Louie. Ik ontbijt daar met cappuccino (top), jus d’orange (top) en yoghurt met cruesli en fruit (top). eetdagboek Jelmer de Boer
  • Ook vandaag is The Next Web Conference nog gaande. Ik haast me er naar toe want ik wil als intense fanboy vooraan zitten bij de talk van Casey Neistat. Dat lukt, zijn verhaal valt tegen, en ik druk een tortilla met pulled beef in m’n gezicht. Best oke. Geen foto gemaakt.
  • Ik werk die avond een script uit voor een video die ik ga maken voor een kinderwagen (vraag me niet waarom) en doe dat onder het genot van bier en pizza. Ik weet even niet waarom ik er extra avocado op doe. eetdagboek Jelmer de Boer
  • Ik ga maar vroeg slapen want het eerste shot wat we moeten opnemen is die van de opgaande zon.

Zaterdag

  • De wekker gaat om 5:30 vanwege de epic drone shots die we willen maken. Ik ontbijt met koffie en ik zal niet ontkennen dat ik wat M&M’s naar binnen duw.
  • Als we om 11:30 klaar zijn met filmen, neem ik nog wat kwark met fruit, ruim ik op en vertrek ik naar Amsterdam.
  • De rest van het weekend is m’n agenda leeg en werk ik aan m’n boek. ’s Avonds eet ik een soort sushi bowl en hoop ik dat de voedingsexperts in m’n team bij Changing Life trots op me zijn. eetdagboek Jelmer de Boer

Zondag

  • Uitslapen en ricotta pancakes maken. Dat is eigenlijk een verplichting op zondag. eetdagboek Jelmer de Boer
  • Ik lunch met ricotta pancakes bij The Breakfast Club en besluit erna even te gaan trainen.
  • ’s Middags werk ik verder aan m’n boek en edit m’n kinderwagenvideo. Ik eet wéér een sushi bowl, dus je kunt nu even naar boven scrollen en de foto bij gisteren bekijken.
  • Ik sluit de dag af met wijn. En nog meer wijn.

En, wat vind je van het eetdagboek van Jelmer de Boer? Van wie zou jij nog graag een eetdagboekje zien? Dan ga ik mijn best doen deze voor je te regelen! Ik geef niet zo maar op. en je ziet: de aanhouder wint!

x Daisy 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Heel leuk om te lezen! Moet altijd ontzetten lachen om de schrijfstijl van Jelmer. Laatst een stuk van hem gelezen over die suikerbommen-eitwitrepen. Kan mij daar helemaal in vinden!