Eetdagboek van health lover Laura

Eetdagboek, Food  /   - 

Here we go: het eerste eetdagboekje van 2014! Laura: “Na in januari terug te zijn gekomen van vier maanden Curaçao, was ik een paar kilo’s zwaarder en besloot ik vanaf dat moment de knop om te zetten. Ik kocht het boek ‘Het wasbord dieet voor vrouwen’ om te leren wat ik het beste kan eten en ik zocht internet af naar informatie en recepten. Ik eet vijf à zes keer per dag, zoveel mogelijk puur en echt voedsel. Ik beperk mijn gluteninname, eet zo min mogelijk toegevoegde suikers en probeer de goede koolhydraten en vetten te eten. Doordeweeks ben ik vrij streng op mijn voeding, maar in de weekenden heb ik altijd één “cheat dag’ waarbij ik minder streng op mijn voeding let. Doordat ik een kantoorbaan heb, bereid ik mijn lunch en tussendoortjes vaak de avond van te voren alvast voor.

Ik sport gemiddeld vier keer in de week, waarvan twee tot drie keer krachttraining en de andere keren groepslessen. Door mijn voeding aan te passen in combinatie met mijn trainingen probeer ik mijn spiermassa op te bouwen en sterker/fitter te worden. En ik moet zeggen: sinds ik mijn voedingspatroon ben gaan veranderen is mijn hongergevoel verdwenen, ben ik wat afgevallen en voel ik mij een stuk fitter en gezonder. Daarnaast vind ik het ook leuk om te experimenteren met recepten om toch te zorgen dat ik voldoende afwisseling heb ik mijn gerechten.”

Eetdagboek Laura

Ik start elke ochtend met het sap van een halve citroen en een glaasje lauw water. Verder drink ik de hele dag door water en groene thee met af en toe een kopje koffie.

Maandag

  • Ontbijt (06:30uur) Ik begin de dag met warme havermout gemaakt met melk, kaneel en chia zaad.
  • Tussendoor (11:00uur) Ik neem een appel en een mandarijn.
  • Lunch (13:00uur) Ik eet een variant van een Mexicaanse salade, gemaakt van koud mager gehakt met stukjes paprika, tomaat, komkommer, mais en avocado. mexicaanse salade eetdagboek
  • Tussendoor (16:00uur) Ik heb een shake meegenomen naar kantoor, gemaakt van amandelmelk, magere yoghurt, banaan en een theelepel pindakaas.
  • Diner (18:30uur) Gekookte sperziebonen met gebakken champignons en een groenteburger.
  • Tussendoor (21:00uur) Na het sporten neem ik een bakje magere yoghurt met muesli, quinoa pops en eetlepel whey eiwitten.
  • Sport: krachttraining van 1,5 uur waarbij ik schouders, triceps, borst en buik train.

Dinsdag

  • Ontbijt (06:30uur) Lekker makkelijk, een bakje magere kwark met weetabix, hennepzaad, bijenpollen en gedroogde cranberry’s. Magere kwark, weetabix, bijenpollen en cranberries - eetdagboek i love health
  • Tussendoor (11:00uur) Ik eet weer een appel en een mandarijn.
  • Lunch (13:00uur) Een roerei met stukjes courgette, paprika, feta, ui en lijnzaad. Ik heb het roerei maandagavond al gemaakt en alleen even op werk opgepiept. scrambled egg met groenten - eetdagboek i love health
  • Tussendoor (16:00uur) Een kop koffie met twee zelfgemaakte havermoutkoekjes met rozijnen, echt een feestje! 🙂
  • Diner (18:30uur) Koolsalade gemaakt van witte kool, bospeen, kip, rozijnen en paprika met een dressing van een eetlepel halvanaise en ketjap.
  • Tussendoor (22:00uur) Na het sporten neem ik een powershake gemaakt van twee eetlepels vanille whey met amandelmelk.
  • Sport: krachttraining van 1,5 uur waarbij ik mijn benen, billen, biceps en buik train.

Woensdag

  • Ontbijt (06:30uur) Ik begin de dag met warme havermout gemaakt met melk, chia zaad en rood diepvriesfruit.
  • Tussendoor (10:45uur) Een variant van een sandwich 😉 stukjes banaan met daartussen pindakaas, yam! Banaan pindakaas sandwich - eetdagboek I Love Health
  • Lunch (13:00uur) Ik heb niet echt honger dus eet twee rijstwafels met magere kaas, kip en komkommer.
  • Tussendoor (16:00uur) Bakje yoghurt met stukjes appel.
  • Diner (18:45uur) Ik voel mij niet helemaal lekker dus eet een klein portie gewokte kip met groenten
  • Sport: 1 uur BBB groepsles (buik, billen, benen) en een kwartiertje buikspieren.

Donderdag

  • Ontbijt (06:30uur) Een bakje magere kwark met weetabix, goji bessen en quinoa pops.
  • Tussendoor (11:00uur) Ik neem een appel met een klein handje amandelen
  • Lunch (13:00uur) Ik eet twee gebakken eieren op speltbrood.
  • Tussendoor (15:45uur) Ik drink een shake gemaakt van amandelmelk, magere yoghurt en diepvriesframbozen
  • Diner (18:45uur) Ik maak ‘koekjes’ van zoete aardappel met ui, paprika en feta samen met een tartaartje. Tartaar met zoete aardappel koekjes - eetdagboek i love health
  • Tussendoor (20:30uur) Stukje komkommer met hüttenkäse

Vrijdag

  • Ontbijt (06:30uur) Ik maak een ‘appeltaart havermout’, gemaakt van havermout met water en melk in een pannetje gekookt en daarbij stukjes appel, rozijnen en kaneel.
  • Tussendoor (11:00uur) Ik neem een appel en een mandarijn.
  • Lunch (13:00uur) Eenvoudig maar lekker, een salade gemaakt van rucola sla, ei, tomaat, komkommer en maïs.
  • Tussendoor (16:00uur) Ik eet twee eimuffins van ei, zongedroogde tomaat, feta en spinazie. De eimuffins zijn ideaal, gemakkelijk te maken, mee te nemen en ze vullen erg goed! Egg muffins - i love health eetdagboek
  • Diner (20:00uur) Ik heb samen met een vriendin sushi gemaakt met krab, avocado en komkommer (was een beetje veel) en neem twee glaasjes droge witte wijn. Sushi - i love health eetdagboek
  • Tussendoor (22:00uur) Stukje zelfgemaakte gezonde brownie volgens het recept van I Love Health.

Vind jij het ook leuk om jouw eetdagboekje te delen met andere lezers van I Love Health? Mail dan naar info@ilovehealth.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

  1. Hoi Laura, wat leuk om dit te lezen zeg! Ik sport zelf 3x in de week krachttraining en 2x in de week cardio dmv bootcamp. Sinds een jaar ben ik alleen maar bezig met gezond eten en het is dan ook heerlijk om dit artikel van jou te lezen.

    Ik sport zelf in de ochtend van 7-8 en ben daarnaast gids dus ben weinig op kantoor te vinden.

    Thaks for sharing! X uit Barcelona

  2. Wat goed om dit te lezen. Vind het zelf heel lastig wat ik elke keer moet lunchen! Maar met en dagboek van iemand anders die je in kan lezen maakt dat het ook weer en stuk makkelijker.

  3. Hai,
    Ik vroeg me af hoe je die zoete aardappelkoekjes maakt.
    Zoete aardappel vind ik heel lekker, en zou dat wel een keer willen uitproberen. thanx!

    1. Hoi Maud,

      Ik heb zelf eerst twee aardappels geraspt, wat paprika, ui, feta, knoflook peper en zout toegevoegd. Afhankelijk van hoe vochtig het mengsel is voeg je 1 eitje (of dus minder) toe en wat bloem. Deze koekjes kan je dan bakken. Op internet kwam ik net ook een recept tegen waarbij je eerst de aardappels in blokjes gaar kookt, dan vermengt met ui, peper, zout en eventueel groenten. Dan een paar eetlepels bloem toevoegen en dan bakken in de pan. succes!

  4. Hi lieve Dais! Hier ook een verzoekje voor het recept van de eimuffins, lijkt me heerlijk! En ik heb idd ook eerder gehoord dat volle zuivelproducten beter zijn, maar is dat ook ’t geval als je af wilt vallen? of zijn magere producten dan toch in eerste instantie handiger? 😉

    1. Hi Bianc,
      Ja die eimuffins… alle foto’s waren gemaakt, recept op geschreven… toen crashte mijn telefoon met daarop alle foto’s. Waardoor ik een week foto’s kwijt bent. Balen! Ik ga het recept snel opnieuw maken en online zetten. Maar het komt hier op neer: 1 ei per muffin. Vul de muffinvormojes met groenten (en kruiden) naar keuze, klop de eieren (evt. met een kaasje) en schenk in de vormpjes. Strooi evt. nog een kaasje naar keuze over de muffins. Ik meen 30 minuten in de oven op 180-200 graden.
      Ik zou voor volle zuivel kiezen, omdat dit niet of in elk geval veel minder bewerkt is dan magere producten. Het product is veel ‘echter’ en meer puur dan de magere variant. Al bevat het wel meer calorieën, dat klopt. Maar je lichaam heeft ook goede vetten nodig, om vet zo gezegd te verbranden. Al zou ik zuivel wel met mate eten. Ik vervang zelf mijn melk voor plantaardige melk en yoghurt neem ik maar af en toe en dan is het Griekse yoghurt, geitenyoghurt of biogarde.
      Good luck!! xxxx

  5. Ik vind je blog echt positief en inspirerend!
    Wat je allemaal eet klinkt ook heel lekker en gezond. Kun je het recept van die eimuffins misschien posten?
    Volle zuivel schijnt trouwens gezonder te zijn dan magere en halfvolle, omdat het minder bewerkt is, er meer voedingsstoffen in zitten, en gezonde vetten (die de eiwitopname dan ook weer makkelijker maken).

    1. Bedankt! Ik vind magere zuivelproducten ook lekkerder maar bedankt voor de tip! De eimuffins zijn heel gemakkelijk te maken; je gebruikt 1 ei per muffin, stop in een muffinvorm wat groenten (champignon, spinazie, paprika) een beetje feta, eitje erbij en dan 20 minuten op 180 graden in de oven, succes!