Eetdagboek van een Health Lover: Simone

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Deel 2 van de eetdagboeken is een feit! En dit maal van Simone, ook al jaren één van mijn vriendinnetjes. Ik ben inderdaad niet de enige in mijn omgeving die een healthy lifestyle belangrijk vind. Mijn halve vriendinnengroep is al voor de bijl. Simone eet normaal gesproken al redelijk gezond en is echt geen beginneling op dit vlak, maar ze wil graag een paar kilo afvallen. Daarom heeft zij advies ingewonnen om écht gezond te eten, maar daarbij ook af te vallen. Ze kwam tot de ontdekking dat haar porties eigenlijk te groot waren. Haar doel is dus gewichtsverlies en het verlagen van haar vetpercentage. Mocht je dit eetdagboekje als inspiratie gebruiken en niet perse willen afvallen, mogen de porties ook iets groter!

Eetdagboek Maandag

  • Ontbijt: Glas lauwwarm water om mijn maag rustig wakker te laten worden. Vervolgens magere kwark met 2 lepels havervlokken (die ik eerst heb laten weken in water anders valt dit te zwaar op je maag), aardbeien, maca poeder (om het een beetje zoet te maken en tevens een super food), lijnzaad, chia zaad, kokosschaafsel en cacao poeder. Plus een kop koffie met 2 stevia druppels (natuurlijk zoetmiddel).
  • Tussendoor: Mijn ontbijt was iets te veel dus ik heb de rest meegenomen in een bakje naar mijn werk en het daar opgegeten. Luister vooral naar je lichaam en eet dan ook niet meer dan nodig. Verder een latte met amandelmelk.
  • Lunch: 100 gram steak tartaar met sla en truffelaardappel chips. Voor mijn werk lunch ik vaak buiten de deur en dan kies ik het meest gezonde van de kaart. Ik heb er nog wat (zelf meegebrachte) paprika, avocado, tomaat en een gekookt ei aan toegevoegd. Ook een tomatensapje gedronken.
  • Tussendoor: Appel en een restje van mijn lunch. Voor het sporten een paar olijfjes, een stuk paprika en nog een tomatensap.
  • Diner: Home made courgette broccoli soep met kurkuma, kerrie en zalmsnippers. Later op de avond heb ik nog een paar olijfjes op.

Sporten: body pump.

Eetdagboek Dinsdag

  • Ontbijt: Glas lauwwarm water en een verse groentesap (gemaakt met mijn sapcentrifuge) bestaande uit paprika, wortel, courgette en komkommer.
  • Tussendoor: 2 scheppen haver laten weken in kokend water zodat het een papje wordt en lekker vult, met een scheut kokosmelk, maca poeder, hennepzaad, cacao poeder, lijnzaad en kokosschaafsel. Eetdagboek: Haver in kokosmelk, maca poeder, hennepzaad, cacao poeder, lijnzaad en kokosschaafse
  • Lunch: Salade met zeewier, sushi nori blad gesnipperd, rucola, walnoten, komkommer, paprika, tomaat, avocado, olijven, alfalfa, gekookt ei en soja saus. Als toetje heb ik 2 plakjes scharrelkipfilet met hummus gegeten. Plus een kop koffie met stevia. Eetdagboek: Salade met zeewier, nori blad, rucola, walnoten, komkommer, paprika, tomaat, avocado, olijven, alfalfa, ei
  • Tussendoor: Appel en tomatensap.
  • Voor het sporten heb ik nog een kleine kopje broccoli courgette soep met zalmsnippers op en een stuk komkommer met hummus.
  • Diner: Proteïne shake van de Super food Store bij Health Club Jordaan. Super goed voor na het sporten voor je spieropbouw en tevens een vervanger voor je avondeten als je tot laat aan het sporten bent.

Sporten: 1 uur body pump en 1 uur spinning

Eetdagboek Woensdag

  • Ontbijt: Glas lauwwarm water en verse groentesap. Omelet met 3 eieren, sesamzaad, champignons en gerookte zalm (zie foto). Kop koffie en een kop groene thee. Eetdagboek: Omelet met gerookte zalm als ontbijt
  • Lunch: Salade van makreel, sushi nori bladen, komkommer, tomaat, paprika, olijven, avocado, alfalfa en olijfolie. Plus 2 plakjes rookvlees met hummus.
  • Tussendoor: Kop koffie en sojabonen (verantwoorde en gezonde snack). Voor het sporten heb ik nog een shake met kiwi, aardbei, maca poeder, chia zaad, kokoswater, kokosmelk, stevia en kaneel op.
  • Diner: Gewokte groente in kokosmelk. Met een stuk komkommer, hummus en een paar walnoten.

Sporten: Spinning

Eetdagboek Donderdag

  • Ontbijt: Glas lauwwarm water en verse groentesap. Haver in gekookt water, lijnzaad, chia zaad, kokosschaafsel, maca poeder en rauwe cacao.
  • Lunch: Salade met rookvlees, gekookt ei, komkommer, alfalfa, avocado, paprika en tomaat.
  • Tussendoor: Appel en een handje sojabonen en kopje koffie. Eetdagboek: Sojabonen als gezond tussendoortje
  • Diner: Restje groenten van woensdag met avocado en 2 gekookte eieren.

Eetdagboek Vrijdag

  • Ontbijt: Glas lauwwarm water, verse groentesap. Magere kwark met goji-cacao bessen en een halve banaan. En natuurlijk met een kopje koffie. Eetdagboek: Choco goji bessen als super food
  • Lunch: Ik ging uit lunchen voor mijn werk: een salade spinazie met gebakken paddenstoelen en truffeldressing en een koffie toe.
  • Tussendoor: Handje sojabonen, wortels met hummus en een handvol paranoten.
  • Diner: Liquid dinner 😉 Vanuit werk doorgegaan naar een feestje, de tel van het aantal wijntjes ben ik dan ook kwijt. Niet heel gezond. Wel erg gezellig!

Eetdagboek Zaterdag

  • Ontbijt/lunch: Lekker uitgeslapen, daarom mijn ontbijt en lunch in één: Omelet met groenten en een soja latte.
  • Tussendoor: Lijnzaadcrackers met biologische verse pesto. Eetdagboek: Verse pesto op lijnzaad chips
  • Diner: Ik heb gegeten bij “onze I Love Health blogger” met een groepje meiden. Zij had voor als voorafje een rucola courgette soepje gemaakt. Als hoofdgerecht speltpasta op een bedje van spinazie met verse tomatentapenade en pijnboompitjes. Als toetje kregen we een home made pure chocolade brownie met frambozen. Toe heb ik nog een paar paaseitjes op. De nodige wijntjes zijn deze avond ook weer gedronken 😉

Eetdagboek Zondag

  • Ontbijt/lunch: Paar happen magere kwark waarna ik 50 minuten ben gaan hardlopen. Toen ik terug kwam heb ik een omelet gemaakt.
  • Tussendoor: Lijnzaadcrackers met verse pesto, wortel met hummus en soja crackers.
  • Diner: Verse biologische tomatensoep met rucola.

Sporten: hardlopen

 

Ik heb elke dag veel water en meerdere koppen groene thee gedronken. Verder heb ik (bijna) dagelijks de volgende supplementen genomen: 2 Spirulina, 1 vitamine D en 2 Acai.

Bij de samenstelling van mijn eetdagboek ben ik geholpen door Noeska (Health lover waar je al eerder een eetdagboek van hebt kunnen lezen). Vele producten die ik gebruikt heb zijn biologisch en daarom dus redelijk prijzig. Houd in je achterhoofd dat je ook veel langer met deze producten doet omdat je niet veel nodig hebt. In verhouding is het dus niet duurder dan wanneer je bij de gewone suup boodschappen doet.

 

En, – niet geheel onbelangrijk – hoeveel is Simone in haar eerste week afgevallen? Het was een succes: 1,2 kilo om precies te zijn! Een kilootje per week is een mooi gewicht om kwijt te raken. Crashen heeft ook helemaal geen zin, want dit zit er zo weer aan.

Wat vind jij van dit eetdagboek? Kun je je hier in vinden? Of eet jij heel anders maar ook gezond? Vind je het leuk om jouw eetdagboek ook op I Love Health terug te zien? Mail het dan naar info@ilovehealth.nl!

Geef een reactie

7 reacties

  1. Waar is de avond snack? Eet je na je diner helemaal niks meer?

    Sla nooit een maaltijd over ook al sport je laat ;). Waar zijn de 7 eetmomenten? Ik tel er maar 4/5 veel te weinig. 7 eetmomenten zorgt een optimale vetverbranding.

  2. Dank je Melanie en I Love Health heeft precies het antwoord gegeven wat ik ook zou geven dus ik heb hier niks meer aan toe te voegen! Succes 🙂

  3. Ik hou van eetdagboeken! Doe ik altijd veel inspiratie uit op.. Ik maak zelf iedere week een soort weekmenu zodat ik voor de hele week boodschappen kan doen dus dan bedenk ik vooraf al mijn ontbijt, 2 tussendoortjes, lunch en avondeten! Een aantal van deze gerechten ga ik er zeker in verwerken! Ik vind hoeveelheden vaak wel lastig! Net als je salade als lunch op dinsdag hoeveek doe jij dan van alles? Goed bezig hoor! Ga zo door!! 🙂

    1. Hi Melanie,
      Tof dat je eetdagboeken leuk vindt! Als je je ook geroepen voelt om dit eens te delen op de site, kun je altijd een mailtje sturen he?!
      Qua hoeveelheden kan ik het volgende zeggen: luister naar je lichaam. Vol is vol, ook al is je bordje nog niet helemaal leeg. Ik heb wel eens gehoord dat je qua hoeveelheid ervoor moet zorgen dat het in de kom van 2 van jouw handen moet passen. In één keer heel veel eten is gewoon niet goed. En stel dat je een salade eet, kun je in principe ‘onbeperkt’ sla, tomaat en komkommer eten. Maar dat geldt natuurlijk weer niet voor bijv. avocado, kipfilet en pijnboompitjes. Dus daar moet je even gevoel mee krijgen. Succes in elk geval!

  4. Hoi Paula,

    Dat recept is heel eenvoudig en niks meer dan een courgette en broccoli met gekookt water (verhoudingen moet je eerst een beetje mee puzzelen maar word je al snel volleerd in :-))mengen en dan pureren met een staafmixer. Kurkuma, zout, peper en kerriepoeder aan toevoegen en klaar is kees. Als topping zalmsnippers maakt het extra lekker!

    Elise, zonder wijn is mijn leven niet compleet 😉 Wodka i.p.v. wijn is inderdaad een heel goede tip en calorielaag. De beste combi is met spa rood en limoen. Ik persoonlijk vind het erg lekker met Ginger Ale.

    Sojaboontjes koop ik kant en klaar bij de Meidi Ya store op de Beethoven of Dun Yong vlakbij de Nieuwmarkt. Echt een super verantwoorde snack en mega jammie als je het mij vraagt!

    Succes met alles ladies!

  5. In dit dagboek kan ik me wel vinden! Fijn om te horen dat een ‘gezond iemand’ niet perse vegetarisch hoeft te zijn en ook af en toe (meerdere ) wijntjes drinkt 😛 Ik heb zelf trouwens een goede tip gekregen van een vriendin van me: wodka i.p.v. wijn, en dan met een (gezond) sapje naar keuze gemixt. Scheelt calorieën!
    Sojaboontjes vind ik super lekker, maar nog nooit zelf klaargemaakt. Is dat makkelijk/snel om klaar te maken? En waar kan ik ze het beste kopen?

  6. Wat leuk! Ik ga opzoek naar Choco goji berries 😀

    Simone, ik wil graag het recept van de Home made courgette broccoli soep, jam!