Eetdagboek foodblogger Lavinia

Eetdagboek, Food  /   - 

Wanneer je op Lavinias blog komt, kan het niet anders dan dat je meteen flabbergasted bent door haar prachtige fotos. En dat niet alleen, waarschijnlijk speelt je hongergevoel hoog op als je haar site bezoekt. Bij mij in ieder geval wel! Haar passie om (puur) te koken brengt ze goed over en ze inspireert vele anderen met het zoeken naar de perfecte balans. Ideale ’kandidaat’ voor een eetdagboekje dacht ik zo!

Lavinia: “Het begon allemaal met mijn foodblog. Tijdens mijn fulltimebaan kookte ik vaak voor kennissen en familie. Elke keer na zo’n klus kreeg ik een enorme kick en daarom ben ik vorig jaar als freelance kok gestart. Ik werk als kok in restaurants en ik verzorg catering op locatie vanuit mijn bedrijf Lavinia Cooks. De focus ligt hierbij op groente, omdat je met groente veel meer kunt dan we vaak denken. Het is elke keer weer een uitdaging de gasten te verrassen met afwisselende shared dining gerechten. Ik ben gek op reizen en daar haal ik mijn meeste inspiratie vandaan. Over een paar jaar zie ik mezelf meer reizen en misschien ook wel werken als freelance kok in het buitenland. Afwisseling in mijn werk houdt mij scherp en blij.

Zelf ben ik niet vegetarisch, maar ik probeer wel minder vlees te eten. Afgelopen week heb ik meer vlees gegeten dan normaal. Net als met snoepen is dat de ene week meer dan de andere week. Ik probeer vooral een balans erin te houden en dat lukt aardig.

Niet lang geleden had ik een flinke griep te pakken en heb ik nu nog last van een verkoudheid. Sporten is er daarom een beetje bij ingeschoten. Normaliter sport ik zo’n drie tot vier keer per week en daarbij wissel ik krachttraining af met yoga en cardio.

Het bijhouden van dit eetdagboek vond ik fijn, omdat ik op deze manier stukken bewuster ben wat en wanneer ik eet. Mochten jullie mijn Food Journey willen volgen, dan kun je mij op Instagram volgen.

Veel liefs,

Lavinia

Eetdagboek foodblogger Lavinia

Maandag

  • Ontbijt: Opgestaan rond 09:00 uur. Laatste dagje in Noorwegen waar ik een week heb vertoefd en niet op mijn eten heb gelet (lees: veel gesnoept….). Als ontbijt eet ik wat muesli met Griekse yoghurt en gebroken lijnzaad en een cracker met kaas. Daarnaast een grote kop groene thee en later nog een koffie met een scheutje melk.
  • Lunch: In de middag eet ik een cracker met roomboter en bruine kaas. De bruine kaas is typisch iets wat ze hier eten en mag niet worden verward met onze kaas. Bruine kaas is namelijk zoet.. eetdagboek Lavinia
  • Diner: Op het vliegveld eten we een salade met kip, feta, linzen en rucola besprenkeld met wat olijfolie van de Noorse keten Bit. En om het af te leren haal ik daar ook nog een cinnamon bun voor in het vliegtuig…
  • Beweging: niet heel veel, behalve stofzuigen en op vliegveld enkele honderden meters gelopen/gerend.

Dinsdag

Vandaag vroeg opgestaan, omdat ik een afspraak had bij mijn acupuncturist. Ik ga naar iemand die gespecialiseerd is in PCOS. Dit is bij mij geconstateerd toen ik stopte met de anticonceptiepil en het komt steeds vaker voor bij vrouwen in hun vruchtbare periode. Het is dus extra belangrijk dat ik goed op mijn voeding, beweging en stresslevel let.

  • Ontbijt: weer even back to basic; baked havermout met havermelk (zie recept onder aan blog), appel en kaneel. Daarnaast een groot glas lauw water om al mijn supplementen weg te slikken. Zeker in de winter slik ik extra vitamine D en vitamine C. Daar bovenop komen nog Chinese kruiden (via de acupuncturist), biotine voor huid, haar en nagels en vitamine B complex
  • Lunch: Geen tijd voor een uitgebreide lunch. Ik at drie rijstwafels met pindakaas en nog een klein stukje baked havermout.
  • Tussendoor: Door die week in Noorwegen en klein beetje stress heb ik een enorme snoepdrang vandaag. Ik at uiteindelijk een low calorie notenreep van Eat Natural.
  • Diner: Vanavond bij een vriendinnetje gegeten en ze had een heerlijke vegetarische lasagne gemaakt met courgette, tomaat, aubergine, mozzarella, champignons en pijnboompitten! Daarnaast een sloot thee gedronken en als toetje een bakje kwark met honing.
  • Beweging: een uur met tegenwind gefietst van en naar Java eiland. Verder rustig aan, want er lag een verkoudheid op de loer.

Woensdag

  • Ontbijt: stukje baked havermout opgewarmd in de oven en gegeten met wat cappuccino schuim en kaneel. Gekke combi? Het is heerlijk, net appeltaart met slagroom!
  • Tussendoor: havermelk cappuccino
  • Lunch: vandaag heb ik gewerkt in de keuken bij een restaurant in Amsterdam. Daarvoor thuis een broodje met een gekookt ei en sla gegeten.
  • Diner: als ik aan het werk ben eet ik niet heel regelmatig. Het werd een linzenburger met little gem sla, olijfolie en een paar cherrytomaatjes.
  • Tussendoor: gemberthee en klein stukje boterkoek.
  • Beweging: 1,5 uur Hot Flow Vinyasa Yoga.

Donderdag

  • Ontbijt: laatste stukje baked oats opgewarmd en gegeten met wat kwark en bosbessen. Daarnaast een kop groene thee en glas water voor de supplementen.
  • Tussendoor: zwarte koffie
  • Lunch: perslunch bij Bord’Eau in het L’Europe hotel waar ik ontzettend in de watten werd gelegd! De vijf gangen lunch bestond o.a. uit een crème van zee-egel, Zeeuwse mossel, kokkels, scheermes met gelei van Pernod, langoustines en holsteiner rund. Als dessert de beroemde appel en millefeuille; crème van berkenbladeren met getoast berkenhout. Berkensap is het nieuwe Kokoswater, just saying! Oh ja, we kregen bij elke gang een half glas wijn dus reken maar uit.
  • Tussendoor: veel thee en verder niks door die uitgebreide lunch.
  • Diner: Soto ayam uit de vriezer gehaald en gepimpt met een gekookt ei, groente en gefrituurde uitjes.

 

  • Beweging: geen tijd gehad om naar de sportschool te gaan. Wel heel veel gefietst en door mijn keuken gevlogen voor een catering klus.

Vrijdag

  • Ontbijt: door de drukte en voorbereidingen van de catering klus een halve kipburger gegeten. Kan prima als ontbijt, maar dit was meer uit noodzaak.
  • Lunch: giga drukke dag, want ik had de lunch verzorgd bij een bedrijf in Amsterdam. Ik maakte doperwten- muntsoep, mijn signature dish: kipburgers met chili-ketchup, rucola en gegrilde aubergine. Voor de vega’s een zoete aardappel burger met feta en munt en fruit salade. Zelf at ik thuis pas rond 15:00 uur een zoete aardappel burger met een halve avocado en wat sriracha saus en een kommetje bloemkoolsoep.
  • Tussendoor: gemberthee en een B&J cookie icecream die ik gratis bij een appie bezorging kreeg (woopsie!).
  • Diner: vrijdagavond hadden we met de eetclub afgesproken. Iedere keer kookt iemand anders. We aten een couscous tabouleh met een heerlijke curry met kip en sperziebonen wat Pauline had gemaakt. Ik dronk twee glazen rode wijn bij het eten en thee met paaseitjes na.
  • Beweging: ik kon niks meer na die klus. Genoeg op en neer gefietst met alle spullen, hard gewerkt en op tijd mijn bed in gegaan.

Zaterdag

  • Ontbijt: een paar stukjes peer met kaneel voor het sporten.
  • Lunch: mega trek na personal training! Ik ging proefkoken voor een catering klus komende week. Ik at uiteindelijk een paar mini quiches met spinazie en feta. Gelijk na het sporten at ik nog twee mais wafels waarvan eentje met tahin.
  • Tussendoor: een stukje pure chocolade. Over de hele dag verse gemberthee gedronken.
  • Diner: leftover zoete aardappel burger met een halve avocado.
  • Beweging: vanochtend een uur personal training en weer veel gefietst.

Zondag

  • Ontbijt: weinig tijd, maar snel even een havermoutje gekookt in amandelmelk met appel, gebroken lijnzaad en kaneel. In de auto onderweg naar Amerongen een zwarte koffie.
  • Lunch: Tijdens de yoga workshop eet ik een volkoren broodje met een beetje boter en een omelet van twee eieren.
  • Diner: Na de yogaworkshop kookte ik voor mijn moeder en haar vriend. Ik maakte een Indiase curry met veel bloemkool, kipdijfilet en rode puntpaprika met zilvervliesrijst en een beetje Griekse yoghurt. eetdagboek foodblogger lavinia
  • Tussendoor: mini eat natural reepje en in de avond nog een paar blokjes pure chocolade.
  • Beweging: vandaag stond er een vier-urige hormoon yoga workshop op de planning in Amerongen. Deze vorm van yoga schijnt goed te zijn voor de hormoonbalans en dat kan dus helpen mijn PCOS onder controle te krijgen. (Voor meer info kun je me mailen op info@laviniacooks.com)

Recept baked havermout

(voor 4 porties)

Ingrediënten baked havermout

  • 500 ml plantaardige melk
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 500 gram havermout
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker

Bereiding baked havermout

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de appel in stukjes.
  3. Kluts de eieren in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  4. Meng alles goed en voeg toe aan een ovenschaal. 50 minuten in de oven en je ontbijt voor de week is klaar!

Enjoy! 

 

Wat vond jij van het eetdagboekje van Lavinia? En ga je het receptje ook uitproberen? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Sterre & Daisy

 

Geef een reactie

2 reacties