Ik ben dol op kiemen! Denk aan broccoli kiemen, peulvruchten kiemen, taugé.. Alfalfa kiemen vind ik ideaal om je gerechten extra gezond te maken. Deze kleine smaakmaker barst van de gezondheidsvoordelen. Omdat de smaak behoorlijk neutraal is, combineert het goed met vrijwel alles. Als er een bakje alfalfa kiemen in mijn koelkast staat, voeg ik een plukje toe aan heel veel gerechten!
Om je een idee te geven…
- Een plukje op mijn soep
- Een beetje op mijn crackertjes met hüttenkäse en zalm
- Ik garneer mijn vis, vlees en vegetarische gerechten ermee
- Een beetje door mijn smoothie
- Kiemen op en door mijn salades
….. en die lijst kan nog wel even door gaan!
Ik zal je in deze blog 3 simpele gerechtjes laten zien, waarmee ik de alfalfa kiemen combineerde:
Courgette Broccolisoep met alfalfa
Je vindt het recept voor deze courgette broccolisoep hier. Vervang de rucola voor een dotje alfalfa. Easy as that!
Zalmsalade met alfalfa
Hoewel een dotje alfalfa kiemen bij elke salade past, kun je natuurlijk ook dit recept aanhouden: IJsbergsla, witte kool, komkommer, avocado en gele paprika, met een dressing naar keuze. De zalmmoot heb ik met Italiaanse kruiden 15 minuten in de oven gebakken op 180 graden. Trek deze met een vork wat uit elkaar en verdeel over de salade. En bovenop de kiemen!
Eiwitrijk ontbijtje met alfalfa
Nu ik behoorlijk veel sport (3 x per week krachttraining met een personal trainer, 2 x per week cardio/interval – jawel, alle voorbereidingen voor de fotoshoot van mijn boek!!) eet ik veel meer eiwitten dan anders. Daarom ontbijt ik af en toe met kipfilet, hüttenkäse en twee gekookte eitjes. Erbij een tomaatje of komkommer en dus weer een plukje van deze kiemen.
In deze blog lees je alle in’s & out’s over alfalfa.
Gebruik jij wel eens kiemen in je gerechten? Zo ja, waarbij? Ik ben benieuwd! x Daisy
Alfalfa, ik heb er nog nooit van gehoord. Klinkt wel goed hoor, misschien kan ik het eens proberen
Ik heb het echt nog nooit gekocht. Had je blogs wel gelezen over de kiemen, interessant!
Ik eet het werkelijk iedere dag! Ik eet 2 bakken per week…heerlijk! Is het niet bij mijn lunch, dan zeker bij mijn avondeten 😉 Heerlijk vind ik het!
Wat goed zeg!
Alfalfa blijft ook gewoon erg lekker:) Als ik een bakje in huis heb, gooi ik het ook écht overal op haha. Het is zo makkelijk.