4 X de lekkerste receptjes met pindakaas

Food, Recepten, Smoothie, Snack  /   - 

Heaven on earth: Pindakaas! Heerlijk op brood, maar je kunt er nog zoveel meer lekkers mee maken! Wij hebben vier fijne receptjes voor je op een rijtje gezet!

1. Peanut butter chia cookies || à la Rens Kroes

pindakaas cookies

Ingrediënten chia cookies:

  • 1 el chiazaad
  • 80 g havermeel (of ander meel naar wens)
  • 100 g kokosbloesemsuiker (Als je dit niet hebt kun je natuurlijk ook normale suiker gebruiken of een andere suikervervanger)
  • 1 tl baking soda / 2,5 tl bakpoeder
  • 1 el citroensap
  • 250 g notenpasta (pindakaas kan ook)

Bereiding chia cookies:

  1.  Week de chiazaad 15 minuten in 3 eetlepels water.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Als je havermout gebruikt, maal het fijn in de blender.
  1. Meng het meel, de suiker en de baking soda in een kom.
  2. de over voor op 200 graden.
  3. het chiazaad, samen met de citroensap bij de amandelpasta in een aparte kom.
  4. Roer goed door en meng dan met de overige ingrediënten.
  5. Kneed het mengsel met de handen tot een bal.
  6. Pluk er met je vingers een stuk deeg af, maak het plat en rond in je palm en leg dan op de bakplaat.
  7. zo door tot het deeg op is en zet de bakplaat 10 minuten in de oven.

Wij hebben zelf gemerkt dat ze in onze oven op 200 graden een beetje hard gingen. Let goed op dat ze niet verbanden. Het is het lekkerst als ze nog niet hard zijn als ze uit de oven komen. Ze worden vanzelf harder met het afkoelen en dan blijven ze lekker smeuïg van binnen!

2. Peanut butter balls

peanut butter balls

Ingredienten peanut butter balls:
Voor ongeveer 15 stuks

  • 3 el havermout
  • 6 el rozijnen
  • 3 el pindakaas
  • 3 el noten (ongebrand en ongezouten)

Bereiding peanut butter balls:

  1. Vermaal eerste de havermout in je keukenmachine zodat deze fijner wordt.
  2. Voeg nu de overige ingrediënten toe en vermaal totdat alles fijn is. Er mogen kleine stukjes in blijven zitten.
  3. Als het te droog is, voeg dan een klein scheutje water toe. Als het te nat is, voeg dan wat extra havermout.
  4. Draai met je handen kleine balletjes van het beslag.
  5. Zet minimaal tien minuten in de koelkast zodat ze wat steviger worden.

3. Peanut butter cups (homemade pindakaas)

Pindakaas cups

Ingrediënten peanut butter cups:
Voor 6 cups

  • 200 gr pure chocolade*
  • 100 gr ongezouten pinda’s
  • 2 grote dadels (ontpit)
  • Scheutje arachide of kokosolie

*hoe puurder (meer %) hoe beter. En het liefst ongezoet.

Bereiding peanut butter cups:

  1. Smelt de chocolade au bain maire of in de magnetron. Als de chocolade gesmolten is schep je in elk van de kuipjes ongeveer 1 eetlepel chocolade. Zet de kuipjes in een schaal of schotel en laat ze in de koelkast stollen.
  2. Mix de pinda’s en dadels in een keukenmachine tot het op korrelige pindakaas begint te lijken. Giet er een klein scheutje olie bij als het er wat droog uitziet. Voor het draaien van de balletjes is het handig als de consistentie iets steviger is dan die van gewone pindakaas.
  3. Schep ongeveer een volle theelepel pindakaas voor elke cup uit het mengsel en draai er zes balletjes van. Haal de kuipjes uit de koelkast en leg de pindakaas balletjes in het midden van de cup en druk een beetje plat.
  4. Verdeel de rest van de gesmolten chocolade over de kuipjes en zet ze één uur in de koelkast om uit te harden. “Plop” ze uit de siliconenvormpjes.
  5. Bewaar ze in een afgesloten container buiten de koelkast. Of in de koelkast, als je je tanden wil breken zoals ik deed.

4. Peanut butter- banaan smoothie

Pindakaas shake

Ingrediënten peanut butter – banaan smoothie

  • 1 banaan in stukken (gebruik een banaan uit de vriezer voor een extra koude smoothie).
  • 250ml yoghurt
  • 25g pindakaas
  • 100ml amandelmelk
  • Flinke snuf kaneel
  • Flinke snuf nootmuskaat

* Je zou er nog een handje havermout door geen kunnen doen.

Bereiding peanut butter – banaan smoothie:

Gooi simpelweg alles in een blender totdat je een vloeibare mix hebt. Super makkelijk, en heerlijk als ontbijt!

Enjoy!

x Mirte & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *