Courgette broccoli soep met rucola

Recepten, Soep  /   - 

In de zomermaanden laat ik soep vaak links liggen (m.u.v. dit koude komkommersoepje). Maar nu het toch echt weer kouder wordt in Nederland, is het fijn om soep toe te voegen aan het weekmenu. Wat ik vaak doe in de koudere maanden, is op zondag een grote pan soep koken, waar ik de rest van de week af en toe een kommetje van pak voor de lunch of een snel diner. Soep is simpel, vaak snel gemaakt en erg voedzaam. Je krijgt heel easy in één keer een grote hoeveelheid groenten binnen. Deze courgette broccoli soep met rucola is naar mijn bescheiden mening weer een topper! 😉

Ingrediënten broccoli soep

Voor circa 4 kommen

  • 1,5 courgette
  • 1 broccoli
  • Flinke hand rucola
  • 1 uitje
  • 2 bouillon blokjes
  • Kokosolie
  • 1 liter water
  • Peper & zout

Bereiding courgette broccoli soep

  1. Verwarm een klein lepeltje kokosolie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  2. Was en snijd ondertussen de courgette en broccoli in stukken. Voeg deze toe aan de soeppan en bak/stoof zachtjes mee voor zo’n 5 minuten.
  3. Voeg hierna het water en de bouillonblokjes toe. Hoe meer water hoe dunner je soep, minder water is een dikkere soep. Hiermee kun je dus variëren.
  4. Kook de soep ruim een kwartier op een laag vuurtje en haal van het vuur.
  5. Voeg nu een flinke hand rucola toe. De nootachtige smaak van rucola geeft de soep een pittigere smaak. Houd je van deze pittige smaak? Wees dan iets royaler met de rucola.
  6. Pureer de soep met een staafmixer. Pas op, het kan wat spetteren en het is heet! Wees voorzichtig.
  7. Serveer nu de soep. Garneer evt. met een klein blaadje rucola. En genieten maar!

courgette broccoli soep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties